Coaching. In maximaal 5 sessies ga je actief op zoek naar wat jou drijft en wat jouw volgende stap kan zijn.

Contextuele coaching. In maximaal 5 sessies onderzoek je de dynamiek van jouw gezin van herkomst en jouw biografie 

Contextuele coaching gaat er vanuit dat je altijd verbonden bent met anderen, je gezin van herkomst en met de generaties voor je. Daar liggen mooie ervaringen en soms ook moeilijke momenten en onuitgesproken verwachtingen. Deze ervaringen nemen we mee in ons leven en hebben invloed op onze stijl van denken en leven. Door aandacht te geven wat voor jou belangrijk is krijgt je zelfvertrouwen en het vertrouwen in je relaties weer ruimte om te groeien.

 

 

 

 

Relatie- en communicatie training d.m.v. familieopstellingen en méér

Wil je een wake up call voor je relatie!
Wil je een verdieping in jullie relatie
Lees dan verder!

Hoe kun je in een relatie jezelf blijven en toch in verbinding met de ander zijn?
Dit is een vraag die iedere relatie wel een keer tegenkomt. Misschien zoekt je verdieping of heling.
Je wilt sámen verder maar met nieuwe tools om het leuker en boeiender te maken.


Deze groepstraining bestaat uit vier dagdelen en een terugkom moment .  
Onderwerpen zijn: biografie, communiceren vanuit je biografie, communiceren vanuit je man zijn of vrouw zijn,  wie ben ik in relatie met de ander, wie wil ik zijn in relatie tot de ander, wat vinden we belangrijk, plezier maken, uitdagingen en grenzen, stress en de betekenis hiervan op relaties. 

We bekijken de onderwerpen vanuit een theoretisch kader en maken de training praktisch door oefeningen, lees en uitdagende opdrachten. Bij voldoende aanmeldingen wordt is er elk najaar een training.

 

Tip! boek. 'Houd mij vast' van Sue Johnson 

 

Methodieken bij deze training zijn:

NLP 

NLP helpt je meer bewust in relatie te zijn met jezelf en met de ander. 

 

Familie opstellingen. krijg meer inzicht en begrip voor de dynamiek van jullie gezin van herkomst

T.A.
(transactionele analyse) is een boeiende methode om te ontdekken in welke rollen en patronen jullie zitten en hoe je in deze rollen kunt ontwarren en samen verder groeien.

 

E .F.T. (Emotie Focus Training)
Liefde geeft ons een gevoel van geborgenheid, verbondenheid en waarde. Je ziet de ander graag en het voelt goed om te weten dat je zó bijzonder bent voor je partner

Soms raken deze belangrijke gevoelens op de achtergrond. Oude pijn, stress, stiltes en ruzies nemen teveel ruimte in. Je wilt het nog steeds graag goed samen hebben maar het lukt niet goed meer. Als je dit herkent is deze training/therapie mogelijk iets voor jullie.

Centraal staat: De liefde, niet de communicatie regels maar dat wat je werkelijk verbindt. Een veilige liefdesrelatie is het beste wapen tegen de moeilijkeheden waar we mee te maken hebben en/of krijgen.
Het boek van Sue Johson: 'Houdt mij vast' is vast onderdeel van de training.  
 


 

 

 Werk en professie gerelateerde trainingen

 

 

Supervisie: Supervisie is een didactische leermethode voor professionals met als doel de integratie van je kennis en persoonlijke kwaliteiten in het professioneel handelen te vergroten

Supervisie is als bijscholing ontwikkelt voor beroepen waar je persoonlijkheid een deel uit maakt van je beroep.
Bijvoorbeeld: verpleegkundigen, docenten, teamleiders, hulpverleners, ontwikkelingswerkers, voorgangers.

 

 

Coaching: is een actieve begeleidingsvorm om inzicht te krijgen in jezelf. Wat wil je met je leven? Welke kwaliteiten heb je en moet je misschien weer ‘herontdekken’. Maar het is ook de moeite waard om te ontdekken wat je valkuilen zijn. Bijvoorbeeld: je bent zorgzaam maar weet niet goed hoe je de verantwoordelijkheid bij een ander kunt laten. Coaching is leuk. Ik zal veel contact met je hebben en met je meekijken.

Wil jij actief werken aan je eigen ontwikkeling, dan is coaching mogelijk iets voor je.

 

 

Thema -gerichte intervisie: Dit is een boeiende en leuke manier van intervisie om met collega’s of andere professionals van gedachten te wisselen. Per keer onderzoek je vanuit een methodisch thema je inzichten, kennis en werkstijlen. De methodische thema’s stellen we in overleg samen.

Voorbeelden van een methodische thema zijn: systeemdenken, overdracht/tegenoverdracht, de eigen geschiedenis en hulpverlening, persoonlijk wereldbeeld en hulpverlening enz.
Deze vorm van intervisie kan zowel in bestaande teams als in samengestelde groepen aangevraagd worden.