Gesloten! Individuele therapie. Niemand anders dan jij weet wanneer je er aan toe bent hulp te vragen. Hulp om oude pijn of huidige stress, onzekerheid over je identiteit, je werk, nare ervaringen of een kwetsbare periode, weer die aandacht te geven die jij waard bent.  Bij individuele therapie werk ik vanuit de gedachte dat je altijd verbonden bent met anderen. (contextuele therapie)

Contextuele therapie gaat er vanuit dat je altijd verbonden bent met anderen, je gezin van herkomst en met de generaties voor je. Daar liggen mooie ervaringen en soms ook moeilijke momenten en onuitgesproken verwachtingen. Deze ervaringen nemen we mee in ons leven en hebben invloed op onze stijl van denken en leven. Door aandacht te geven wat voor jou belangrijk is krijgt je zelfvertrouwen en het vertrouwen in je relaties weer ruimte om te groeien.

Gesloten! Pastorale coaching
Vanuit mijn christelijke overtuiging bied ik pastorale coaching aan.

In onze persoonlijke ontwikkeling kunnen ook geloofsvragen spelen waar we moeite mee hebben.
In mijn praktijk kom ik allerlei vragen tegen waar we vanuit een Bijbels perspectief aandacht aan geven.
Vragen als:
•    Hoe verhoudt mijn geloof zich tot mijn verlangens, relaties en verwachtingen?
•    Hoe ga ik om met gevoelens bijvoorbeeld: boosheid, verdriet, machteloosheid, angst?
•    We willen trouwen en ons goed voorbereiden op ons huwelijk of hoe kunnen we onze relatie 
     versterken? 
•    Hoe ga ik om met ervaringen in mijn geschiedenis die ook nu nog zoveel invloed hebben?

Aandacht geven aan deze vragen kan (weer) ruimte geven voor verdere groei in je geloof en je relaties. Je bent van harte welkom om contact op te nemen

Bellen! 06 331 08 422
Mailen! info
@sucotra.nl

 

 

 

 

Vormen van Relatie training/therapie

NLP training voor paren
Hoe kun je in een relatie jezelf blijven en toch in verbinding met de ander zijn. Dit is een vraag die iedere relatie wel een keer tegenkomt.

NLP helpt je meer bewust in relatie te zijn met jezelf en met de ander. 

T.A.
(transactionele analyse) is een boeiende methode om te ontdekken in welke rollen en patronen jullie zitten en hoe je in deze rollen kunt ontwarren en samen verder groeien.

 

E .F.T. (Emotie Focus Training)
Liefde geeft ons een gevoel van geborgenheid, verbondenheid en waarde. Je ziet de ander graag en het voelt goed om te weten dat je zó bijzonder bent voor je partner

Soms raken deze belangrijke gevoelens op de achtergrond. Oude pijn, stress, stiltes en ruzies nemen teveel ruimte in. Je wilt het nog steeds graag goed samen hebben maar het lukt niet goed meer. Als je dit herkent is deze training/therapie mogelijk iets voor jullie.

Centraal staat: De liefde, niet de communicatie regels maar dat wat je werkelijk verbindt. Een veilige liefdesrelatie is het beste wapen tegen de moeilijkeheden waar we mee te maken hebben en/of krijgen.
Het boek van Sue Johson: 'Houdt mij vast' is vast onderdeel van de training.  
 


Relatiecoaching:
 is een actieve begeleidingsvorm om inzicht te krijgen in jezelf en de relatie. Wat willen jullie met de relatie? Welke kwaliteiten zijn er, welke mogen ontwikkelt worden en wat zijn de valkuilen? Bijvoorbeeld: Je weet niet meer hoe je de relatie leuk kunt houden en doet helemaal niets meer.
Coaching is leuk. Ik zal veel contact met jullie hebben zowel persoonlijk, per mail en soms kijk ik mee in de eigen omgeving.

Willen jullie actief werken aan de relatie, dan is coaching mogelijk iets voor jullie. 

 

 

 

Gesloten -Rouwverwerking /omgaan met verlies en ziekte 
Rouw hoort bij het leven maar is zo ontzettend kwetsbaar. Het doet pijn en kan je leven helemaal op zijn kop zetten. Soms kom je er zelf niet meer uit! Je raakt de verbinding met jezelf en de mensen om je heen kwijt. Dat maakt de rouw tot een eenzame wereld.

Je kunt rouwen om verlies van dierbaren of verlies van belangrijke bronnen in je leven.
Je kunt door ziekte het vertrouwen in je eigen lichaam kwijt zijn. 
Bij liefde hoort rouw en bij verlies hoort afscheid, dat is de prijs die we betalen voor verbondenheid! 

Rouwen  is een gezond proces waardoor je verlies verwerkt. Iedereen rouwt op zijn of haar eigen manier. Daar is geen tijd aan verbonden! 

 

Tijdens een periode van rouw staan relaties vaak onder spanning. Jullie kunnen er verschillend mee omgaan en dat op een moment dat je elkaar zó nodig hebt.
Dat kan verwijdering geven of een gevoel van eenzaamheid en maakt het rouwproces extra verdrietig.

 

Als je jezelf herkent in deze voorbeelden dan kan ik jou/jullie helpen om de hobbels te nemen waardoor je niet verder kunt.
In de therapie geven we aandacht aan het hele rouwproces – vanaf het begin tot het afscheid. In dit proces onderzoeken we samen wat jij nodig hebt om weer verbinding te maken met jezelf, je relaties. Verbinding met je eigen leven!

 

 

 

Werk en professie gerelateerde trainingen

 

 

Supervisie: Supervisie is een didactische leermethode voor professionals met als doel de integratie van je kennis en persoonlijke kwaliteiten in het professioneel handelen te vergroten

Supervisie is als bijscholing ontwikkelt voor beroepen waar je persoonlijkheid een deel uit maakt van je beroep.
Bijvoorbeeld: verpleegkundigen, docenten, teamleiders, hulpverleners, ontwikkelingswerkers, voorgangers.

 

 

Coaching: is een actieve begeleidingsvorm om inzicht te krijgen in jezelf. Wat wil je met je leven? Welke kwaliteiten heb je en moet je misschien weer ‘herontdekken’. Maar het is ook de moeite waard om te ontdekken wat je valkuilen zijn. Bijvoorbeeld: je bent zorgzaam maar weet niet goed hoe je de verantwoordelijkheid bij een ander kunt laten. Coaching is leuk. Ik zal veel contact met je hebben en met je meekijken.

Wil jij actief werken aan je eigen ontwikkeling, dan is coaching mogelijk iets voor je.

 

 

Thema -gerichte intervisie: Dit is een boeiende en leuke manier van intervisie om met collega’s of andere professionals van gedachten te wisselen. Per keer onderzoek je vanuit een methodisch thema je inzichten, kennis en werkstijlen. De methodische thema’s stellen we in overleg samen.

Voorbeelden van een methodische thema zijn: systeemdenken, overdracht/tegenoverdracht, de eigen geschiedenis en hulpverlening, persoonlijk wereldbeeld en hulpverlening enz.
Deze vorm van intervisie kan zowel in bestaande teams als in samengestelde groepen aangevraagd worden.