Coaching en supervisie
Coaching: is een actieve begeleidingsvorm om inzicht te krijgen in jezelf. Wat wil je met je leven? Welke kwaliteiten heb je en moet je misschien weer ‘herontdekken’. Maar het is ook de moeite waard om te ontdekken wat je valkuilen zijn. Bijvoorbeeld: je bent zorgzaam maar weet niet goed hoe je de verantwoordelijkheid bij een ander kunt laten. Coaching is leuk. Ik zal veel contact met je hebben en met je meekijken.
Wil jij actief werken aan je eigen ontwikkeling, dan is coaching mogelijk iets voor je.
Contextuele coaching. In maximaal 5 sessies onderzoek je de dynamiek van jouw vraag waarbij we aandacht besteden aan de onderliggende dynamiek.
Contextuele coaching gaat ervan uit dat je altijd verbonden bent met anderen, je gezin van herkomst en met de generaties voor je. Daar liggen mooie ervaringen en soms ook moeilijke momenten en onuitgesproken verwachtingen. Deze ervaringen nemen we mee in ons leven en hebben invloed op onze stijl van denken en leven. Door aandacht te geven wat voor jou belangrijk is krijgt je zelfvertrouwen en het vertrouwen in je relaties weer ruimte om te groeien.
Supervisie Supervisie:
Supervisie is een bijscholing op het professioneel handelen. Je reflecteert op hoe jij je kennis en kunde inzet, wat jouw houding en kwaliteiten zijn in relatie tot anderen én in relatie tot jezelf. Door supervisie werk je aan de (door) ontwikkeling van jouw reflectief vermogen en je professionele identiteit.
Supervisie is als bijscholing ontwikkelt voor beroepen waar je persoonlijkheid een deel uit maakt van je beroep. Bijvoorbeeld: verpleegkundigen, docenten, teamleiders, hulpverleners, ontwikkelingswerkers, voorgangers.De winst van supervisie is dat jij met meer bewustzijn en ontspanning in je werk kunt zijn. Supervisie kan zowel individueel als in een groep plaatsvinden. In overleg kun je kiezen wat bij je past. Individuele Supervisie duurt gemiddeld 10 sessies van een uur. Groepssupervisie duurt gemiddeld 10 sessies van anderhalf uur.
Persoonlijke groei is tijdloos
Relatie en communicatie training
Relatie- en communicatie training d.m.v. familieopstellingen, verbindende communicatie en méér
Wil je een wake up call voor je relatie of je relatie verdiepen!
Wil je meer aandacht voor jezelf!
Lees dan verder!
Hoe kun je in een relatie jezelf blijven en toch in verbinding met de ander zijn?
Dit is een vraag die iedere relatie wel een keer tegenkomt. Misschien zoekt je verdieping of heling.
Je wilt sámen verder maar met nieuwe tools om het leven leuker én boeiender te maken. In een groep leer je aan jezelf en aan de ander. Een fijne en directe manier om te groeien.
Groepstraining
Onderwerpen zijn: biografie, communiceren vanuit je biografie, communiceren vanuit je man zijn of vrouw zijn, wie ben ik in relatie met de ander, wie wil ik zijn in relatie tot de ander, wat vinden we belangrijk, plezier maken, uitdagingen en grenzen, stress en de betekenis hiervan op relaties.
We bekijken de onderwerpen vanuit een theoretisch kader en maken de training praktisch door oefeningen, lees en uitdagende opdrachten. Bij voldoende aanmeldingen wordt is er elk najaar een training.
Tip! Boek; 'geweldloze communicatie’ van Marschall Rosenberg
Workshop; opstellingen& verbindende communicatie
Een uniek concept om meer inzicht te krijgen in jouw leven en patronen, én een boeiende praktische communicatie stijl die je zal helpen je relaties te verdiepen. Deze workshop geeft je de mogelijkheid om met twee krachtige methoden kennis te maken
Methodieken
NLP, helpt je meer bewust in relatie te zijn met jezelf en met de ander. NLP gaat over het bewust worden van een deel van je onbewuste binnenwereld. Het gaat over het ontdekken 'hoe' jij de dingen doet die je doet en hoe je.
Familie opstellingen. krijg meer inzicht en begrip voor de dynamiek van jullie gezin van herkomst
T.A. (transactionele analyse) is een boeiende methode om te ontdekken in welke rollen en patronen jullie zitten en hoe je in deze rollen kunt ontwarren en samen verder groeien.
EFT. (Emotie Focus Training)
Liefde geeft ons een gevoel van geborgenheid, verbondenheid en waarde. Je ziet de ander graag en het voelt goed om te weten dat je zó bijzonder bent voor je partner
Soms raken deze belangrijke gevoelens op de achtergrond. Oude pijn, stress, stiltes en ruzies nemen teveel ruimte in. Je wilt het nog steeds graag goed samen hebben maar het lukt niet goed meer. Als je dit herkent is deze training/therapie mogelijk iets voor jullie.
Verbindende communicatie (geweldloze communicatie) Wat verbindt je werkelijk! Wat wil je laten groeien!
Een veilige liefdesrelatie is het beste wapen tegen de moeilijkheden waar we mee te maken hebben en/of krijgen.
Ontdek wat je echt wilt zeggen met aandacht voor de taal van de ander
Luisteren zonder oordeel met zachtheid en vertrouwen voor jezelf én de ander!
Dat is de essentie van geweldloze communicatie.
Door deze vaardigheid te ontwikkelen worden gesprekken verbindend en ontwapenend.
Centraal staat: Empathie en aandacht.