Supervisie
Supervisie is een doorontwikkeling op het professioneel handelen.
Door supervisie werk je aan de (door) ontwikkeling van jouw reflectief vermogen en je professionele identiteit. Je reflecteert op hoe jij je kennis en kunde inzet, wat jouw houding en kwaliteiten zijn in relatie tot anderen (de cliënt/patiënt) én in relatie tot jezelf. 

De winst van supervisie is; dat je met meer bewustzijn en ontspanning in je werk kunt zijn. Supervisie kan zowel individueel als in een groep plaatsvinden. In overleg kun je kiezen wat bij je past. Individuele Supervisie duurt gemiddeld 10 sessies van een uur. Groepssupervisie duurt gemiddeld 10 sessies van anderhalf uur.


Coaching: is een actieve begeleidingsvorm om inzicht te krijgen in jezelf. Wat wil je met je leven? Welke kwaliteiten en valkuilen heb je en wil je misschien weer ‘herontdekken’.

Wil jij actief werken aan je eigen ontwikkeling, dan is coaching mogelijk iets voor je. 


Contextuele coaching.
Contextuele coaching gaat ervan uit dat je altijd verbonden bent met anderen, je gezin van herkomst en met de generaties voor je. Daar liggen mooie ervaringen en soms ook moeilijke momenten en onuitgesproken verwachtingen. Deze ervaringen nemen we mee in ons leven en hebben invloed op onze stijl van denken en leven. Door aandacht te geven wat voor jou belangrijk is krijgt je zelfvertrouwen en het vertrouwen in je relaties weer ruimte om te groeien.

In maximaal 5 sessies onderzoek je de dynamiek van jouw vraag waarbij we aandacht besteden aan de onderliggende dynamiek. 


Thema -gerichte intervisie
: Dit is een boeiende en leuke manier van intervisie om met je collega’s of andere professionals van gedachten te wisselen. Per keer onderzoek je vanuit een methodisch thema je inzichten, kennis en werkstijlen. De methodische thema’s stellen we in overleg samen.

Voorbeelden van een methodische thema’s zijn: systeemdenken, overdracht/tegenoverdracht, de eigen geschiedenis en hulpverlening, hoe denk ik over rouw, enz.
Deze vorm van intervisie kan zowel in bestaande teams als in samengestelde groepen aangevraagd worden.

 

Teamtraining: Een team is altijd vol dynamiek. Een training kan deze dynamiek positief beïnvloeden.
We werken in de training aan de volgende thema's
Wat is de kracht van ons team en hoe kunnen we deze optimaal gebruiken?
Hoe beïnvloed ik ons team en hoe laat ik mij beïnvloeden?
Hoe kan ik bijdragen aan meer verbinding in mijn team en organisatie?

Bij deze teamtraining werken we toe naar een team waar meer bewustzijn van de eigen kracht en invloed én meer verbinding is.
Als vervolg op deze training kan het team, de opgedane kennis en bewustzijn, in intervisie gebruiken.