Supervisie: Supervisie is een didactische leermethode voor professionals met als doel de integratie van je kennis en persoonlijke kwaliteiten in het professioneel handelen te vergroten

Supervisie is als bijscholing ontwikkelt voor beroepen waar je persoonlijkheid een deel uit maakt van je beroep.
Bijvoorbeeld: verpleegkundigen, docenten, teamleiders, hulpverleners, ontwikkelingswerkers, voorgangers.

Coaching: is een actieve begeleidingsvorm om inzicht te krijgen in jezelf. Wat wil je met je leven? Welke kwaliteiten heb je en wil je misschien weer ‘herontdekken’. Maar het is ook de moeite waard om te ontdekken wat je valkuilen zijn. Bijvoorbeeld: je bent zorgzaam maar weet niet goed hoe je de verantwoordelijkheid bij een ander kunt laten. Coaching is leuk. Ik zal veel contact met je hebben en met je meekijken.
Wil jij actief werken aan je eigen ontwikkeling, dan is coaching mogelijk iets voor je. 

Thema -gerichte intervisie: Dit is een boeiende en leuke manier van intervisie om met je collega’s of andere professionals van gedachten te wisselen. Per keer onderzoek je vanuit een methodisch thema je inzichten, kennis en werkstijlen. De methodische thema’s stellen we in overleg samen.

Voorbeelden van een methodische thema zijn: systeemdenken, overdracht/tegenoverdracht, de eigen geschiedenis en hulpverlening, hoe denk ik over rouw, enz.
Deze vorm van intervisie kan zowel in bestaande teams als in samengestelde groepen aangevraagd worden.

Teamtraining: Wie ben ik in mijn werk en hoe kan ik vanuit mijn professie, met mijn collega/team, in gesprek over de inhoud van ons vak.  Wat is de kracht van ons team en hoe kunnen we deze optimaal gebruiken. Bij deze teamtraining werken we toe naar een zelfwerkzaamteam waar intervisie een onderdeel van is.